اخبار خودرو

توقف پروژه SUV برقی بزرگ هوندا؛ عقب‌نشینی خودروسازان از برنامه‌های برقی‌سازی

در حالی که روند توسعه خودروهای برقی در آمریکا کند شده و مشوق‌های مالیاتی فدرال نیز رو به پایان است، هوندا تصمیم گرفته پروژه SUV برقی بزرگ خود را متوقف کند و بودجه توسعه خودروهای برقی تا سال ۲۰۳۰ را به طور قابل توجهی کاهش دهد.

به گزارش خودران، در حالی که روند توسعه خودروهای برقی در آمریکا کند شده و مشوق‌های مالیاتی فدرال نیز رو به پایان است، هوندا تصمیم گرفته پروژه SUV برقی بزرگ خود را متوقف کند و بودجه توسعه خودروهای برقی تا سال ۲۰۳۰ را به طور قابل توجهی کاهش دهد.

بر اساس گزارش Nikkei Asia، هوندا برنامه تولید یک SUV برقی بزرگ را که قرار بود در سال ۲۰۲۷ معرفی شود، لغو کرده است. این شرکت همچنین بودجه سرمایه‌گذاری در بخش خودروهای برقی را از ۱۰ تریلیون ین (۶۸.۶ میلیارد دلار) به ۷ تریلیون ین (۴۸ میلیارد دلار) کاهش داده است.

با این وجود، هوندا همچنان قصد دارد سدان پرچم‌دار و شاسی‌بلند سایز متوسط برقی خود را که با مفهومی‌های سری 0 معرفی شده‌اند، سال آینده به بازار عرضه کند. پیش‌تر قرار بود تا سال ۲۰۳۰، هفت مدل برقی جدید توسط هوندا معرفی شود اما اکنون تعداد مدل‌هایی که همچنان در حال توسعه هستند مشخص نیست.

این خودروساز ژاپنی تمرکز خود را به توسعه مدل‌های هیبریدی معطوف کرده که هم‌اکنون برای بازار آمریکا در دست تولید است.

موج عقب‌نشینی از الکتریکی‌سازی در صنعت خودرو

در ۶ تا ۹ ماه گذشته، بسیاری از خودروسازان دریافته‌اند که برنامه‌های پرشتاب برای برقی‌سازی با تقاضای واقعی مشتریان مطابقت ندارد. به عنوان مثال، لوتوس در نوامبر ۲۰۲۴ اعلام کرد که هدف برقی‌سازی کامل تا سال ۲۰۲۸ را کنار می‌گذارد و به توسعه مدل‌های هیبریدی روی می‌آورد؛ روندی که حالا بسیاری از خودروسازان در پیش گرفته‌اند.

پورشه نیز اعلام کرد که هدف فروش ۸۰ درصدی خودروهای تمام‌برقی تا سال ۲۰۳۰ دست‌یافتنی نیست و به توسعه مدل‌های هیبریدی بیشتر روی خواهد آورد، هرچند همچنان به گسترش سبد محصولات برقی خود ادامه می‌دهد. نیسان هم در ژانویه پروژه تولید یک SUV برقی کوچک را لغو کرد و مینی در آوریل گفت که فعلاً موتورهای بنزینی را کنار نمی‌گذارد. حتی ولوو نیز در تحقق اهداف برقی‌سازی خود ناکام مانده است.

هوندای برقی

در این میان، برخی خودروسازان بر تداوم توسعه موتورهای احتراقی تأکید دارند. بی‌ام‌و موتورهای بنزینی را «پایه و اساس» خود می‌داند. لامبورگینی امیدوار است سوخت‌های مصنوعی جایگزین شوند، چراکه موتور جدید V-8 این شرکت با این سوخت‌ها سازگار است و عملکرد بالایی ارائه می‌دهد. مرسدس بنز نیز با اصلاح مسیر خود، عمر موتورهایش را افزایش داده و آئودی اعلام کرده که تا ۱۰ سال آینده به تولید موتورهای بنزینی ادامه خواهد داد.

سال ۲۰۲۵ نشان داده که صنعت خودرو با تحولات بی‌سابقه‌ای روبه‌رو است و خودروسازان برای سازگاری با این شرایط جدید، به سرعت در حال تغییر استراتژی هستند. رقابت شدید چین در بازار خودروهای برقی فشار مضاعفی بر خودروسازان غربی وارد کرده و کاهش استقبال از خودروهای برقی در غرب، سبب شده بسیاری از شرکت‌ها سرمایه‌گذاری در این حوزه را کاهش دهند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا